Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که برخی اهالی محلی و کشاورزان از تعداد متراکم ملخ‌ در برخی مناطق استان اصفهان صحبت می‌کنند که مسئولان امر معتقدند این ملخ‌ها نه ملخ‌های صحرایی عربستان بلکه ملخ‌های محلی و بومی بوده و تهدیدی محسوب نمی‌شوند. ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۳ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، بهمن ماه 97 بود که فائو یا سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد از هجوم ملخ‌های صحرایی به برخی مناطق ایران خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روز بیشتر از این خبر نگذشته بود که از استان‌های جنوبی کشور حمله ملخ‌ها به زمین‌های کشاورزی و بعضاً شهرها گزارش داده شد. حمله بی سابقه ملخ‌ها به اراضی کشاورزی تا فروردین ماه نیز ادامه داشت و در این میان سئوال اهالی مناطق مرکزی کشور از جمله اصفهان این بود که ملخ‌های صحرایی تا کجا سیر می‌کنند؟ این سئوالی بود که مردم به ویژه کشاورزان منتظر پاسخی برای آن بودند.

ملخ‌های صحرایی هیچ‌گونه تهدیدی برای استان اصفهان ندارند

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در همین ارتباط گفت: ملخ‌های صحرایی فعلاً هیچ‌گونه تهدیدی برای استان اصفهان ندارند و پیش‌بینی‌های لازم و نیز اقدامات اولیه و فوری در مبارزه با ملخ‌ها در سطح استان‌های جنوبی نظیر هرمزگان، فارس، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و بوشهر در حال انجام است.

حسنعلی رحیمی افزود: بر اساس اعلام فائو و کارشناسان بخش کشاورزی، ملخ‌های صحرایی آفت‌هایی خطرناک برای کشاورزی کشور محسوب می‌شوند که در صورت تداوم حضور آنان می‌توانند امنیت غذایی را نیز مختل کنند.

وی گفت: بر اساس اعلام فائو ملخ‌های صحرایی در دو طرف دریای سرخ در تکثیر و هجوم گسترده به کشورهای شرق آفریقا و غرب آسیا هستند. برخی از گله‌های ملخ صحرایی در غرب آسیا اقدام به تخم‌گذاری کرده و در قالب گله‌های بسیار بزرگ به سمت کشورهایی نظیر ایران هجوم آورده‌اند.

اوج طغیان آفت ملخ صحرایی در فارس؛ 10 شهرستان درگیر مبارزه با آفتگزارش تسنیم از وضعیت هجوم ملخ‌ها به ساوه و زرندیه؛ گروه مبارزه با آفات در استان مرکزی در حالت آماده‌باش هستند88 هزار هکتار اراضی سیستان و بلوچستان علیه آفت ملخ صحرایی سم‌پاشی شددر هجوم اولیه ملخ‌ها، اصفهان در تیررس قرار نگرفت و گزارشی از مناطق کشاورزی مبنی بر حمله ملخ‌ها ارائه نشد. اما طی روزهای گذشته از برخی مناطق استان اصفهان خبر رسیده که تعداد ملخ‌ها در سطح شهر و روستاها و زمین‌های کشاورزی و باغات بیش از آن چیزی است که هر سال رویت می‌شده است.

به ویژه حضور پررنگ ملخ‌ها در مناطق شرقی و شمالی استان اصفهان از جمله نطنز رویت شده است. اهالی محلی معتقدند که تعداد ملخ‌ها امسال بیشتر از سال‌های گذشته است و اینجا این سئوال مطرح می‌شود که آیا ملخ‌ها همان ملخ‌های صحرایی‌اند که فائو خبر از حضور دسته‌جمعی‌شان در ایران داد و یا ملخ‌های بومی منطقه هستند؟

ملخ‌های مشاهده شده در استان اصفهان بومی هستند

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در این رابطه به خبرنگار تسنیم، گفت: احتمال وجود ملخ طاغ در بعضی شهرستان‌ها مانند نطنز پیش‌بینی می‌شود و این نوع ملخ به درخت می‌چسبد، اما در این فصل هنوز برای حضور ملخ‌های طاغ زود است.

وی افزود: در سمت منطقه لنجان تعدادی ملخ بومی در مراتع مشاهده شده که به مزارع و باغات نرسیدند و در حال حاضر در حال کنترل آنها هستیم و مشکلی نیست.

رحیمی تصریح کرد: در منطقه بادرود نطنز متصل به کویر، در بعضی از سال‌ها ملخ طاغ مشاهده می‌شود ولی در حال حاضر هیچ گزارشی از وجود آنها نشده است.

وی با اشاره به بی‌خطر بودن ملخ طاغ، اظهار داشت: این ملخ‌ها به طاغ‌زار می‌زنند و از آنها تغذیه می‌کنند ولی یک نوع ملخ هم وجود دارد که علاوه بر طاغ‌زارها به درختان هم می‌زنند، ملخ‌ها ابتدا به صورت پوره و بدون بال هستند و حدود دو هفته طول می‌کشد تا بال دربیاورند و پرواز کنند در این  زمان، اطراف خودشان در مراتع راه می‌روند و از گیاهان تغذیه می‌کنند، سپس بعد از دو هفته به طاغ‌زارها می‌روند.

رحیمی ادامه داد: ملخ‌هایی که در استان اصفهان دیده شده ملخ‌های بومی هستند که قبلا هم بوده ولی ملخ‌های صحرایی به صورت کشوری در حال رصد است که در صورت ورود به استان، آن را اطلاع‌رسانی و کنترل می‌کنیم.

انتهای پیام/ح

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۴۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار شالیزار مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۱۹۰ هزار و ۸۶۰ هکتار اراضی شالیزاری مازندران تاکنون شخم و شیار و ۱۸۳ هزار و ۵۱۵ هزار هکتار خزانه گیری شده است.   بابک مومنی با بیان اینکه کشت برنج در ۶۷ هزار و ۲۷۱ هکتار مزارع شالیزاری استان تاکنون انجام شده است، افزود: ۴۷ هزار و ۷۵۶ هکتار از این شالیزار‌های بصورت مکانیزه و مابقی به روش سنتی کشت شده است.

او ادامه داد: ۶۰ هزار و ۷۵۵ هکتار از شالیزار‌های استان زیر کشت ارقام محلی رفته و ۶ هزار و ۵۱۶ هکتار نیز به کشت ارقام پرمحصول اختصاص یافته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۲۹۰ تن بذر برنج و ۲۴ هزار و ۸۷۶ تن کود کشاورزیتاکنون بین شالیکاران استان توزیع و ۱۵۸ مورد آزمون خاک انجام شده است.

بابک مومنی با بیان اینکه ۱۷۸ بانک نشاء برنج در استان در حال فعالیت است، افزود: میزان ذخیره آب سد‌های استان ۲۵۶ میلیون مترمکعب و آببندان‌ها ۳۴۰ میلیون مترمکعب است.

دیگر خبرها

  • برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • مالک استقلال در خانه کشتی رویت شد (عکس)
  • انتصاب رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار شالیزار مازندران
  • ویزیت ۷۰ هزار نفر از مردم مناطق کم‌برخوردار لرستان
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • امحاء۲۰۰ کیلوگرم گوشت منجمد فاسد در آمل
  • واردات ۲۰ تن گوشت گرم گوسفندی به استان یزد