Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، مهم‌ترین عامل اقتصادی که می‌تواند ناجی اقتصاد کشور باشد تولید داخلی است که باید موردتوجه ویژه قرار بگیرد و حمایت از آن در جامعه نهادینه شود.

در صورتی‌ که در یک جامعه همه افراد خود را موظف به استفاده از کالاهای داخلی کرده و از مصرف کالاهای خارجی که در داخل مشابه دارد ممانعت کنند؛ می‌توان به رشد و بالندگی در حوزه تولید امیدوار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*نقش حیاتی مقابله با واردات برای تقویت تولید ملی

رونق در بخش تولید به‌طور مستقیم بر بخش دیگر اقتصاد که اشتغال است تأثیر می‌گذارد و از دو جهت ضرورت اجرایی کردن این امر را افزایش می‌دهد؛ زیرا از یک‌سو وابستگی کشور به کشورهای دیگر را کاهش می‌دهد و از دیگر سو محیط کسب‌ و کار برای نیروی کار آماده‌به‌کار مهیا خواهد شد تا به‌تبع همه این اتفاقات، تاب‌آوری صنایع و اقتصاد افزایش یابد و اقتصاد مقاومتی محقق شود.

اهمیت این موضوع به‌ قدری است که مقام معظم رهبری در سخنان نوروزی خود استفاده از کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند را حرام شرعی خواندند.

*واردات، مهم‌ترین مخاطره در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی است

حمیدرضا فولادگر در همین رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به حمایت از تولید و اشتغال به‌ عنوان دو بخش مهم اجرایی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: تولید می‌تواند مسأله اشتغال را حل کرده و آثار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی داشته باشد.

وی افزود: زمینه ایجاد اشتغال در تولید و خدمات است که البته خدمات بدون تولید نمی‌تواند مسأله اشتغال را حل کند.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی خاطرنشان کرد: واردات کالاهای خارجی یکی از مهم‌ترین مخاطراتی است که در مسیر تولید قرار دارد و باید واردات کالاها از درگاه رسمی و واردات کالاهایی که در داخل تولید نمی‌شود در دستور کار قرار گیرد.

عضو فراکسیون ولایت مجلس شورای اسلامی در همین رابطه به وارداتی که به تولید داخلی آسیب نمی‌زند و مانع پیشرفت آن نمی‌شود اشاره کرد و اظهار داشت: واردات مواد اولیه و برخی از فناوری‌ها در مورد ماشین‌آلات نه‌ تنها تولید داخلی را خدشه‌دار نمی‌کند بلکه پیشرفت این عامل اقتصادی را به همراه دارد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آن دسته از وارداتی که غیرقانونی انجام می‌شود قاچاق تلقی می‌شود که باید با آن‌ها مقابله کرد و همه متفق‌القول به دنبال برخورد قانونی با پدیده‌های همچون قاچاق در بحث واردات هستند.

واردات کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند یکی از معضلات اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی در حوزه تولید و اشتغال است.

*بی‌توجهی به بسترهای قانونی

قانون «حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور» از جمله قوانین مهم و کاربردی مصوب مجلس در دوره قبل بود که با هدف تقویت توان داخل و کاهش واردات غیرضروری و قاچاق در دستور کار مجلس قرار گرفت.

در این قانون 23 ماده‌ای، دولت، وزارتخانه‌ها و شرکت‌های تابعه آن موظف به استفاده از توان و تولیدات داخلی برای رفع نیازهای کشور شده‌اند.

با وجود تصویب این قانون، بسیاری از بندها به مرحله اجرا نرسیده و برای مثال، در ماده 5 این قانون مقررشده، «دستگاه‌های موضوع ماده (2) این قانون موظف‌اند کلیه فعالیت‌های خدماتی، ساخت، نصب و تأمین کالا، تجهیزات، لوازم و فرآورده‌های موردنیاز طرح‌ها و پروژه‌های خود را فقط به شرکت‌های ایرانی ذیصلاح ارجاع دهند. در صورت عدم ارائه خدمات توسط شرکت‌های ایرانی فعالیت‌های موردنظر را با رعایت ماده (1) این قانون می‌توان با تأیید بالاترین مقام اجرائی دستگاه به مشارکت ایرانی ـ خارجی یا خارجی واگذار کرد.

در قانون رفع موانع تولید نیز بندهای متعددی در رابطه با تقویت تولید ملی، مبارزه با قاچاق و کاهش واردات به تصویب رسیده است اما به گفته رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان، از نظر قانونی، بسترهای مناسبی فراهم‌شده و برای مثال، قانون رفع موانع تولید که می‌تواند بسیاری از مشکلات تولید را حل کند پس از گذشت سه سال از تصویب، همچنان اجرا نمی‌شود.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است؛ دستگاه‌های دولتی، آیین‌نامه‌های اجرایی را به‌گونه‌ای می‌نویسند که راه‌های فرار از قانون را ایجاد می‌کند که در این زمینه‌ها باید مقررات‌زدایی کنیم.

*هجوم قاچاق به گلوگاه‌های اقتصادی استان اصفهان

استان اصفهان با وجود صنعتی بودن، دوری از مرزها و وجود بنگاه‌های تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ، باز هم از سیل عظیم قاچاق مصون نمانده و در همه بازارهای کالایی این استان می‌توان اجناس قاچاق را مشاهده کرد.

یکی از اتفاقات ناگوار در این حوزه در سال‌های اخیر، هجوم کالای قاچاق به بازار صنایع‌دستی و افزایش فروش این محصولات در بازارهای اصلی شهر، نظیر میدان امام (ره) و خیابان‌های اطراف آن است.

مشکلات صنعت اصفهان به قاچاق محدود نشده و از محل واردات رسمی نیز آسیب‌های زیادی را متحمل شده است و همین واردات بی‌رویه در کنار رکود داخلی موجب شده که نرخ بیکاری در استان اصفهان، حدود 2 درصد از میانگین کشوری فراتر رود.

انتهای پیام/خ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۸۷۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی (۲۸۵۰۰ تومانی) برای سال جاری شامل ۸ گروه کالایی اعلام شد.

بیشتر بخوانید: تأمین ارز واردات کالاهای اساسی ادامه دارد

محمد مخبرمعاون اول رییس جمهور مصوبه هییت وزیران درباره اختصاص ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان به کالاهای اساسی در سال جدید را به وزارتخانه های مربوطه و دستگاه های اجرای ابلاغ کرد.

بر اساس این لیست انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان ،کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی در سال جاری کماکمان ارز ترجیحی به واردات آنها اختصاص داده می شود.

بنابراین گزارش در میان این کالاها تنها برنج است که بر اساس مصوبه هییت وزیران ارز ترجیحی برای واردات آن در سال جاری اختصاص نیافته است.

بر اساس پیگیری ها از انجمن‌های مرتبط با واردات برنج، این موضوع در حال پیگیری است و این امکان دارد که برنج هم به این لیست برگردد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229150 برچسب‌ها کالاهای اساسی

دیگر خبرها

  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • اعطای تسهیلات و کمک بلاعوض به سیل زدگان سیستان و بلوچستان ظرف چند روز آینده آغاز می‌شود
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • آمریکا: ۵ واحد نظامی اسرائیل مرتکب نقض قوانین شده‌اند